Nagyvilág

Felrobbantottak egy Lexust Ungváron

Felrobbantották egy helyi üzletember és politikus luxusgépkocsiját csütörtök este Ungvár belvárosában.

A levegőbe repített Lexus gépkocsi a tulajdonosának, Olekszandr Klopotarnak az érdekeltségébe tartozó szórakoztató és üzletközpont előtt parkolt. A nagy erejű robbanástól senki nem sérült meg, de károk keletkeztek az üzletközpont bejárati részében és megrongálódott egy közelben parkoló gépkocsi is – jelentették kárpátaljai internetes hírportálok.

A robbantás ügyében két szálon indított nyomozást a rendőrség, mivel az incidens összefüggésben lehet Klopotar üzleti, illetve politikai tevékenységével. Az üzletember képviselőjelöltként indul az október 31-i helyhatósági választásokon a Változások Frontja nevű párt színeiben.

Rövid idő alatt a mostani már a második robbantásos merénylet Ungváron. Néhány napja egy üzemanyag-nagykereskedő házánál robbantottak fel távirányítással egy pokolgépet. Személyi sérülés akkor sem történt. Mivel a robbanószerkezetet mobiltelefonnal hozták működésbe, az ungvári városi tanács (közgyűlés) rendeletet hozott, amelynek értelmébe a város területén csak személyigazolvánnyal vásárolható mobiltelefonos SIM-kártya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik