Nagyvilág

Uniós eljárás Párizs ellen, nyomor Haitin és tüntetés Brüsszelben [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűji a nap legfontosabb külföldi híreit.

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít Franciaország ellen – közölte Viviane Reding igazságügyi biztos. Reding úgy fogalmazott: Az EU legfőbb végrehajtó szerve amiatt kezdeményezte Párizs felelősségre vonását, amiért a romák tömeges kitoloncolásával megsértette az unió állampolgárainak szabad mozgására vonatkozó európai szabályokat.
Bővebben itt és itt.

Durván bánt az izraeli hadsereg azokkal a zsidó származású aktivistákkal, akik kedden egy segélyhajóval megkísérelték áttörni a Gázai övezet izraeli blokádját. A kistestű hajó egyik utasa, egy volt izraeli pilóta, azt állítja, hogy a katonák egy elektromos sokkolót vetettek be ellene.
Bővebben…

Az Európai Unió tagországaiban a nemzetközi gazdasági válság miatt bevezetett gazdasági megszorítások ellen tüntetett szerdán Brüsszelben több tízezer ember. A szakszervezeti megmozduláson minden EU-tagállam képviseltette magát.
Bővebben…

Kilenc hónappal a pusztító haiti földrengést követően még mindig több mint egymillióan élnek az utcákon. Az ok, hogy eddig egyetlen cent sem érkezett meg az Egyesült Államok által újjáépítési munkálatokra ígért 1,15 milliárd dollárnyi segélyből.
Bővebben…

A vízummentesség megszüntetésének fenyegetésével gyakorolt nyomást Ausztriára az Egyesült Államok egy adatcsere-megállapodás ügyében – írja szerdai számában a Die Presse című osztrák napilap.
Bővebben…

A szomáliai kalózok szerdán hatalmukba kerítettek egy panamai zászló alatt közlekedő kereskedelmi hajót,és 15 fős, indiai állampolgárságú személyzetét Tanzánia partjainál. Sajtóértesülések szerint az elrabolt hajó nem szállít árut a fedélzetén.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik