Nagyvilág

Szlovák-magyar kapcsolatok, földcsuszamlás és terrorveszély [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Mikuláš Dzurinda szlovák külügyminiszter budapesti látogatásán többször hangsúlyozta: a szlovák kormány múlt pénteken enyhítette a nyelvtörvényt. Martonyi János ennek kapcsán azt mondta: a magyar kormány a módosítást „a jó irányba tett első lépésnek” tekinti.
Bővebben…

Megkezdődött kedden az észak-koreai állampárt rendkívüli gyűlése, ahol ismét a jelenlegi vezetőt választották a párt élére. Szakértők szerint, ha tagja is lesz az új vezetőségnek Kim Dzsong Il harmadik fia, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen funkcióban.
Bővebben…

Az orosz államfő rendeleti úton, azonnal hatállyal eltávolította hivatalából Jurij Luzskov moszkvai polgármestert. Luzskov többször is bírálta Medvegyevet, ezt a Kremlben úgy értékelték, hogy éket akar verni az államfő és Vlagyimir Putyin miniszterelnök közé.
Bővebben…

Pilóta nélküli gépekkel, drónokkal hajt végre a CIA sorozatos támadásokat Pakisztán törzsi régióiban, hogy európai célpontok elleni merényleteket próbáljon meghiúsítani. A CIA nem tudja, hogy pontosan milyen terrorakciók készülnek, de a célországokban biztos az ügynökség: ezek Nagy-Britannia, Franciaország valamint Németország.
Bővebben…

Legalább háromszáz házat sodort el egy földcsuszamlás a dél-mexikói Santa Maria de Tlahuitoltopecben. A hatóságok szerint akár ezer embert is maga alá temethetett a megcsúszott domboldal.
Bővebben…

Nukleáris energiaprogram indítását fontolgatja Venezuela. Hugo Chávez elnök közölte, hogy már készülnek az első tanulmányok a program megvalósíthatóságára.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik