Nagyvilág

Kiszabadult a kalózok fogságából a görög hajó

Kiszabadult a kalózok fogságából a panamai zászló alatt közlekedő MG Lugar nevű teherhajó, amelyet szombaton raboltak el.

Kiszabadult a kalózok fogságából a panamai zászló alatt közlekedő MG Lugar nevű teherhajó, amelyet szombaton raboltak el – közölte a hajó görög üzemeltetője hétfőn Athénban.

Jeórjiosz Tripakisz a TDM Carrier szállítmányozó vállalat vezérigazgatója elmondta: a hajó kapitánya arról tájékoztatta őket, hogy a személyzetből mindenki életben van, a kalózok eltávoztak, az indiai Mumbaiba (Bombay) tartanak.Azt egyelőre nem tudni, hogy miként történt a hajó gyors szabadulása

Korábban beszámoltunk róla, hogy kalózok térítettek el egy panamai zászló alatt közlekedő görög hajót nem sokkal azt követően, hogy átszelte az Ádeni-öblöt.

Az incidenst az EU kalózkodás ellen létrehozott haditengerészeti ereje (EU NAVFOR) közölte .Az értesülést megerősítette Andrew Mwangura, a Kelet-afrikai Tengerészeti Segélyprogram koordinátora, aki szerint a teherhajó hétfőn reggel a szomáliai partokhoz érkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik