Nagyvilág

Csecsemőkereskedőket ítéltek halálra

Két embert ítélt halálra gyermekrablásért és -kereskedelemért a délkelet-kínai Fucsien (Fujian) tartomány egyik városi bírósága - derül ki a bíróság hétfői közleményéből.

A Li Ti-csi (Li Diji) és Vu Suj-csing (Wu Suiqing) vezette bűnszövetkezet egy év alatt összesen 46 elrabolt fiúcsecsemőt adott el vidéki kínaiaknak Csüancsou (Quanzhou) város környékén. A kicsik ára 30-40 ezer jüan, vagyis körülbelül 920 ezer és 1 millió 200 ezer forint között mozgott. A bíróság Lit és Vut egyenként 23, illetve 17 esetben találta bűnösnek.

A rendőrség megtalálta és megmentette a Szecsuanból, Jünnan (Yunnan) tartományból és a Kuanghszi-Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm területről elrabolt gyermekeket, de szüleiket egyelőre nem lelik.

A két bűnözőt a csüancsoui városi bíróság első fokon vagyonelkobzásra és halálbüntetésre ítélte, valamint életük végéig megfosztotta őket politikai jogaiktól. Az ügy további tizenegy vádlottját különböző mértékű szabadságvesztésre ítélték gyermekrablásért, gyermekkereskedelemért és a kereskedők rejtegetéséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik