Külföld

Búcsúztatják Demszkyt Bécsben

admin
admin

2010. 09. 24. 19:13

Búcsúlátogatáson fogadta Demszky Gábort, Budapest főpolgármesterét pénteken Michael Haupl, Bécs főpolgármestere.

Az osztrák főváros hivatalos testvérvárosa és legfontosabb nemzetközi partnere Budapestnek. Demszky Gábor látogatásán az együttműködés területei közül a Duna-stratégia makroregionális együttműködést emelte ki. A két város fejlődése szempontjából meghatározó az, hogy ez a stratégia milyen szervezeti keretek között és hogyan valósul meg az Európai Unióban – mondta.

A két város között egyfajta versenyhelyzet is van abban a tekintetben, hogy melyik legyen ennek az „óriásrégiónak” a központja, ugyanakkor egymásra is vannak utalva – fogalmazott a főpolgármester. Hozzátette: jelezte Michael Hauplnak, hogy őt továbbra is érdekli a téma és a jövőben is szívesen működik közre abban, hogy a két város között a kapcsolat megmaradjon és „ne vesszenek el” a Budapest részéről eddig ebbe fektetett erőfeszítések.

Felidézte, hogy a Duna-stratégia, amelynek előkészítésében többek között Budapest és Bécs is részt vett, a következő fél évben, a magyar európai uniós elnökség idején kerül az Európai Bizottság elé.

Bécsben egy héttel a magyarországi önkormányzati választások után, október 10-én tartanak választásokat. A közvélemény-kutatási eredmények alapján városi – egyben tartományi – szinten ismét az Osztrák Szociáldemokrata Párt és jelöltje, Michael Haupl győzelme várható.

Demszky Gábor pénteken este megnyitja az A38 rendezvényhajó My City: Budapest (Az én városom: Budapest) című, Budapest kultúráját bemutató háromnapos bécsi rendezvénysorozatát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.