Nagyvilág

Obama: még több vér fog folyni, ha nincs megállapodás a Közel-Keleten

A zsidó telepépítési moratórium meghosszabbítására szólította fel Tel-Avivot Barack Obama elnök az ENSZ csúcstalálkozóján.

A megszállt palesztin területeken meghirdetett településépítési moratórium meghosszabbítására szólította fel Izraelt Barack Obama amerikai elnök New Yorkban, az ENSZ-Közgyűlés általános vitájában felszólalva.Obama egyúttal a világ vezetőinek támogatását kérte annak érdekében, hogy az izraeli-palesztin béketárgyalások ezúttal ne záruljanak kudarccal.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Obama elnök hangsúlyozni kívánta: ha nem jön létre az izraeli-palesztin szembenállást lezáró békemegállapodás, még több vér fog folyni. “Ha nincs megállapodás, a palesztinok sosem ismerik meg a saját államuk nyújtotta büszkeséget és méltóságot. Az izraeliek sosem ismerik meg azt a bizonyosságot és biztonságot, amelyet az együttélés mellett elkötelezett szuverén és stabil szomszédok biztosítanak” – tervezte hangsúlyozni az amerikai elnök.

Kövesse nyomon élőben az ENSZ Közgyűlés eseményeit!

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Barack Obama szerint Izrael barátainak meg kell érteniük, hogy a zsidó állam valódi biztonságához szükség van egy független Palesztinára, s a palesztinok barátainak is tisztában kell lenniük azzal, hogy a palesztin nép jogait csak békés eszközökkel lehet biztosítani, beleértve a biztonságban lévő Izraellel való őszinte megbékélést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik