Nagyvilág

Nem éri meg Nagy-Britanniában élni

London és Dublin kapta a legrosszabb minősítést egy frissen közzétett, összeurópai életminőséget vizsgáló közvélemény-kutatás során.

Nagy-Britanniában és Írországban a legkevésbé jó élni az európai életminőség tekintetében – derült ki egy frissen közzétett felmérésből. A britek például átlagosan 63,1 évesen mennek nyugdíjba, ami a negyedik legmagasabb érték a kontinensen. Továbbá náluk jár az egyik legkevesebb szabadság a kontinens munkavállalóihoz viszonyítva: az átlaghoz képest egy, a spanyolokhoz képest három héttel kevesebb vakációt élvezhetnek évente.

Drágábban kapható a cigaretta, az alkohol, a benzin, de még a villamos áram is, nem beszélve az élelmiszerekről – derült ki a uSwitch.com legújabb Életminőség Index elnevezésű felméréséből. Írországban süt a legkevesebbet a nap, a kormány a rangsorban másodikként költ a legkevesebbet közegészségügyre, míg az átlagos nyugdíjkorhatár itt a második legmagasabb: 64,1 év.

A tanulmány rámutat arra is, hogy Franciaországban, Spanyolországban, Németországban, Hollandiában, Svédországban vagy Olaszországban jóval tovább élnek az emberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik