Nagyvilág

Életben vannak a francia túszok Párizs szerint

Optimistán nyilatkozott a francia kormány egy nappal az al-Kaida videofelvétele után a Nigerben elrabolt francia állampolgárok ügyében.

Jó okunk van azt feltételezni, hogy az al-Kaida által elrabolt öt francia állampolgár életben van – jelentette ki riporterek előtt szerdán Párizsban a francia külügyminisztérium szóvivője, Romain Nadal. A francia kormány egy nappal azt követően tett optimista kijelentést, hogy az al-Kaida terrorista szervezet videofelvételben vállalta magára a hét munkás – köztük öt francia – Nigerből történt elrablását.

A szóvivő elmondta: Párizs nem kapott bizonyítékot arra, hogy a túszok élnek, mégis jó okuk van arra, hogy ezt feltételezzék. Ugyanakkor az Associate Press hírügynökség jelentése szerint egy kormányzati képviselő úgy fogalmazott: Nicolas Sarkozy francia elnök nagyon komolynak és aggasztónak nevezte az esetet.

A hét munkást – akik a nukleáris technológiával foglalkozó Areva és az építőiparra szakosodott Vinci vállalat alkalmazottai – múlt héten rabolták el Arlit városból, amely egy urániumban gazdag bányászváros Niger északi részén. Franciaország különleges egységeket küldött a helyszínre, hogy elősegítsék a mentőakció sikerességét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik