Nagyvilág

Boncolási eredmény: brutálisan gyilkolt a lörrachi mészáros

Brutális módon ölte meg férjét és közös gyermeküket az a 41 éves nő, aki tettét követően lőfegyverével ámokfutást rendezett egy lörrachi kórházban.

Az orvosszakértői boncolás eredményéről beszámoló rendőrök elmondták: vasárnap este Sabine R. az ügyvédi irodának használt lakásban előbb célzott nyak- és fejlövéssel megölte a tőle különváltan élő férjét. Ezután az ötéves kisfiút addig ütlegelte, amíg az elvesztette az eszméletét, majd műanyag zacskót húzott a fejére, és megfojtotta.

A felgyújtott lakásból a szemközt fekvő St.Elisabeth kórházba rohant, útközben sportpisztolyával megsebesítve két járókelőt. A kórházban az első emeleten lévő szülészet felé vette az irányt. Ott rátámadt egy éppen vacsorát osztó ápolóra: előbb több késszúrással megsebesítette, majd közelről fejbe és nyakon lőtte. Tucatnyi lövés adott le egy betegszoba ajtajára, amely mögött egy kismama és hat látogatója tartózkodott.

A vészhívásra kiérkező rendőrök felszólítására, hogy dobja el a fegyvert, lövésekkel válaszolt, megsebesítve egyiküket. Ezt követően azok is használták fegyverekeit: az asszonyt összesen 17 lövés érte, a helyszínen meghalt. Brutalitására jellemző, hogy a két járókelő egyikét, aki a kórház előtt, még az utcán rászólt, hogy dobja el a pisztolyt, hidegvérűen célba vette, és a fejére adott le lövést. A 69 éves férfinak hihetetlen szerencséje volt, hogy a lövedék csak a feje búbját súrolta.

A nyolc éven belül a negyedik fegyveres ámokfutás nyomán újabb vita kezdődött Németországban a lőfegyvertartás szabályairól. A rendőrszakszervezet nem ért egyet azokkal, akik a fegyvertartásra vonatkozó törvények és előírások szigorítását sürgetik. Mint Konrad Freiberg, a szakszervezet elnöke a ZDF televíziónak nyilatkozva elmondta: ehelyett arra volna szükség, hogy a hatóságok legalább évente egyszer ellenőrzést tartsanak azoknál, akik fegyverviselési engedéllyel rendelkeznek.

A Zöldek ezzel szemben hajmeresztőnek tartják, hogy például lövészegyesületek, sportklubok tagjai otthon tarthatják lőfegyvereiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik