Nagyvilág

Robbantott és lőtt a német ámokfutó

Újabb részletek derültek ki a baden-württembergi Lörrachban történt ámokfutásról.

Ámokfutó lövöldözött vasárnap a baden-württembergi Lörrach egyik kórházában, a bűncselekménynek halottai és sebesültjei vannak – közölte a rendőrség.

Szemtanúk szerint egy nő nem sokkal 18 óra után rontott be a katolikus egyház kezelésben lévő St.Elisabeth kórház épületébe, és automata fegyveréből azonnal tüzelni kezdett. Egy embert halálos lövés ért, egy rendőrt pedig, aki szolgálaton kívül tartózkodott az épületben, súlyosan megsebesített az ámokfutó.

A személyzet azonnal értesítette a rendőrséget, amelynek emberei perceken belül a helyszínre érkeztek. Az asszony rájuk is tüzet nyitott, a rendőrök ezt viszonozták, és megölték a lövöldözőt. Az elkövető személyéről és tettének okáról egyelőre nem állnak rendelkezésre pontos adatok. A városközpontban lévő klinika környékét a rendőrség lezárta.

Dietmar Ernst lörrachi rendőrségi szóvivő elmondta: 18 óra előtt pár perccel hatalmas robbanás történt a kórház közelében álló többlakásos házban, a robbanás nyomán tűz ütött ki. A helyszínre érkező tűzoltókra azonban lövéseket adott le valaki a házból, így azok abbahagyták az oltást.

Ezt követően lépett ki a lángoló épületből az ámokfutó asszony, kezében egy géppisztollyal. Azonnal a szemközt fekvő kórházba sietett, ahol válogatás nélkül lövöldözni kezdett. Halálosan megsebesített egy kórházi ápolót, egy szolgálaton kívüli rendőrnek pedig, aki nem hivatalos minőségben tartózkodott az épületben, súlyos sebesülést okozott lőfegyverével. Az illető azonban már túl van az életveszélyen.

A bérház egyik lakásában, ahol a robbanás történt, a rendőrök két halottra bukkantak: egy férfi és egy gyermek holttestére. Egyelőre nem világos, milyen szál kapcsolta a két áldozatot az ámokfutóhoz, a rendőrségi vizsgálat teljes erőbedobással zajlik – közölte a lörrachi szóvivő.

A Phoenix hírtelevízió által este idézett ügyészségi forrás szerint nagy valószínűséggel összefüggés van a bérházban bekövetkezett robbanás és az ámokfutó asszony tette között. A Deutschlandfunk rádió úgy tudja, hogy már a bérházban is lövések dördültek, mielőtt a fölfegyverzett nő kirohant az épületből. Az n-tv hírtelevízió tudósítója nem zárta ki, hogy féltékenységi dráma állhat a véres lövöldözés, illetve a robbanás hátterében.

A St.Elisabeth kórház – többek között – gyermekgyógyászati, szülészeti és csecsemő-intenzív osztállyal rendelkezik. Március óta gyermek- és ifjúsági pszichiátriai osztály is működik az egyházi fenntartású intézményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik