Nagyvilág

Fillon elnézést kért Luxemburgtól

A francia kormányfő telefonon elnézést kért luxemburgi kollégájától, amiért egy francia kormánypárti szenátor azt mondta: Luxemburgnak nem kellene léteznie.

Francois Fillon francia kormányfő telefonon elnézést kért luxemburgi kollegájától, amiért egy francia kormánypárti szenátor azt mondta: Luxemburgnak nem kellene léteznie – közölte Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter.

Viviane Redingnek, az Európai Bizottság luxemburgi állampolgárságú igazságügyi biztosának a romákkal szembeni francia fellépést bíráló kijelentésére reagálva Philippe Marini, a kormányzó jobbközép Népi Mozgalom Uniójának (UMP) szenátora egy hét végi rádióinterjúban kijelentette: “jobb lett volna, ha 1867-ben III. Napóleon és Bismarck megbeszélése másképpen végződött volna, és Luxemburg ma nem létezne”.

A riporter felvetésére, miszerint a luxemburgiak nem fognak örülni ennek a kijelentésnek, a szenátor azt válaszolta: “Számos könyv és történelmi munka született a kérdésről, és hát III. Napóleon gyengesége tette lehetővé, hogy ez az ország létezzen”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik