Nagyvilág

Pápaellenes összeesküvőket tartóztattak le Londonban

Terrorista tevékenység vádjával tartóztattak le öt férfit Londonban XVI. Benedek pápa látogatásának második napján.

Öt személyt tartóztattak le Nagy-Britanniában egy XVI. Benedek pápa elleni feltételezett támadás miatt – értesült az Assosiate Press. A Scotland Yard elmondása szerint a 25 és 50 év közötti gyanúsított férfiakat a brit főváros üzleti központjában vették őrizetbe terrorista tevékenység vádjával. További feltételezett gyanúsítottak után kutatnak.Az öt köztisztasági alkalmazottként dolgozó férfi kilétéről egyelőre mindössze annyit tudni, hogy egyik sem brit állampolgár, a BBC értesülése szerint algériaik, és mindannyiukat a londoni központi rendőrségre szállították.

Az egyházfő, aki négynapos állami látogatáson tartózkodik Nagy-Britanniában, a délnyugat-londoni Twickenham kerületben működő St Mary’s University College egyetemen vett részt misén. A rendezvényre az intézmény hallgatói mellett 3500 katolikus általános és középiskolai tanulót is meghívtak.

A népes hallgatóság előtt elmondott szabadtéri beszédében a pápa kijelentette: a fiatalok szeretnek példaképet választani maguknak a hírességek közül, a “celebkultúra” világából.

Az egyházfő azonban arra kérte a fiatalokat, hogy amikor minőséget választanak, és arról döntenek, hogy valójában milyen személyiséggé is akarnak válni, ne elégedjenek meg “a második legjobb” lehetőséggel, ne “korlátozott” célokat tűzzenek ki maguk elé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik