Nagyvilág

Az EP elnöke méltatta Orbán uniós elnökségi céljait

Elismerően szólt Jerzy Buzek az Európai Parlament (EP) elnöke Magyarország uniós elnökségi céljairól, a lengyel politikust pénteken fogadta Orbán Viktor miniszterelnök.

A megbeszélésen az Európai Parlament elnöke méltatta a 2011 első félévében esedékes soros magyar EU-elnökség céljait: a keleti partnerség fejlesztését, a biztonságos energiaellátásért tervezett lépéseket, valamint az európai romastratégia kidolgozásának szándékát – közölte Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője.

Mint írja, a magyar EU-elnökségnek különös jelentőséget ad a tény, hogy a következő, több évre szóló uniós költségvetés első előterjesztései éppen erre az időszakra esnek majd.

Jerzy Buzek az Európai Parlament néppárti frakciójának keretei között működő, Európai Ötletek Hálózata elnevezésű szerveződés háromnapos budapesti konferenciáján vesz részt, ahol a gazdasági válság leküzdéséről, a munkahelyteremtésről és a szegénység elleni küzdelemről tartanak előadást neves politikusok és szakértők. Az EP elnöke péntek délután szólalt fel a tanácskozáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik