Nagyvilág

Kacsa volt a bombariadó az Eiffel-toronyban

A párizsi rendőrség befejezte a bombariadó miatt kedden este kiürített Eiffel-torony teljes átvizsgálását és "semmit nem talált" - közölték rendőrségi források.

“Semmit nem találtunk. Hamis volt a bombariadó” – hangsúlyozta újságíróknak egy rendőr a helyszínen, majd az Eiffel-torony személyzetét visszaengedték az épületbe, miközben a környéken fokozatosan újra megindulhatott a közlekedés. A turisták azonban csak szerda reggeltől látogathatják ismét a látványosságot, amely éjfélkor zár be a nagyközönség számára.

Kedd este egy párizsi telefonfülkéből névtelen telefonálótól kapott figyelmeztető hívás hatására kedd este jelentős rendőri erők vonultak ki és kezdték meg a terület kiürítését és átvizsgálását.Mintegy 25 ezer ember tartózkodott ebben az időpontban a környéken. A toronyból mintegy kétezer embernek kellett azonnal távoznia.

A francia rendőrség a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadások közeli évfordulója miatt különösen nagy készültségben van, de a francia tömegtájékoztatási eszközök szerint a bombariadóknak köze lehet ahhoz is, hogy kedden a szenátus is megszavazta azt a törvényt, amely megtiltja a burka viseletét nyilvános helyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik