Nagyvilág

Lángokban áll San Francisco elővárosa – menekülnek az emberek

Félszáz lakóház leégett, 120 épületben keletkeztek károk, és legalább egy ember életét veszítette.

Robbanás történt – helyi idő szerint csütörtök este – a San Franciscó-i nemzetközi repülőtértől néhány kilométerre az egyik elővárosban, San Brunóban. A legfrisebb információk szerint egy gázvezeték felrobbanása okozta a balesetet. Legalább egy ember életét vesztette, harmincan megsérültek, és 100 embert evakuáltak a környékről.

Kigyulladt több lakóház, a rémült lakosok elmenekültek a környékről. Szemtanúk hatalmas tűzgolyót láttak a magasban.

A legfrissebb információk szerint legalább ötven épület – jobbára lakóház – leégett, és mintegy 120-ban keletkeztek károk a San Franciscó-i tűzvészben – közölte pénteken a helyi tűzoltóság.

A tájékoztatás szerint jelen pillanatban “közel ötven százalékban” sikerült megfékezni a lángokat.

Korábban többen azt hitték, hogy lezuhant egy repülőgép, de erről a légiforgalmi hatóság nem tud. Az öböl településeit kiszolgáló gázművek annak jár utána, nem a szabadba került földgáz robbant-e be.

Egy A KPIX tévé egyenesben közvetített képei szerint legalább egy tucatnyi ház megsemmisült, a lángok 18 méter magasra csaptak. fel. A tűzoltók repülőgépekről és helikopterekről próbálnak oltani.

A San Brunóval szomszédos Daly City negyed kórházának egyik tisztségviselője telefonon elmondta, hogy riadókészültségben vannak, mert sok embert szállítanak be hozzájuk égési sérülésekkel, számukat elérte a 25-öt.

“Olyan hangot hallottam, mintha egy repülőgép alacsonyan szállna el, aztán hirtelen megremegett a ház” – mondta egy San Brunó-i lakos korábban. A robbanás házától mintegy 800 méterre történt. “Aztán volt még egy robbanás. Kimentem az ajtón, és törmelék hullott az égből” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik