Nagyvilág

Katasztrófa lenne a parlamenti demokrácia Medvegyev szerint

Az elnök szerint a parlamenti demokrácia Oroszország számára nem elfogadható: katasztrófa lenne az ország számára.

Az orosz államfő Jaroszlavlban A korszerű állam: a demokrácia fejlesztése és a hatékonyság kritériumai című nemzetközi konferencián rámutatott: a hivatalában töltött két évben a politikai struktúra átalakításával foglalkozott. “Radikális változásra nincs azonban szükség” – mondta.

Példaként felhozta Kirgizisztánt, s úgy vélte, hogy ott a parlamenti demokrácia katasztrófához vezetett, s ez történne Oroszországban is. Elutasította a vádakat, amelyek szerint Oroszországban totalitárius rendszer van, s azt mondta, aki ilyet állít, nem mond igazat, vagy rossz az emlékezete.

Hangsúlyozta, hogy Oroszországban fejlett a demokrácia és szerinte az ország optimális tempóban fejlődik tovább. Az elégedetlenséget és a tüntetések az oroszországi demokráciában normális jelenségnek tekintik, ha nem sértik a törvényt-mondta.

Oroszországot a héten hosszú idő után első ízben bírálta magas rangú amerikai kormánytisztviselő az emberi jogok kérdésében, elsősorban a gyülekezési szabadságért rendszeresen tartott tüntetések szétverése kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik