Nagyvilág

Ismét lövöldözött a svájci nyugdíjas

Ismét lövöldözött péntekre virradóra az a svájci nyugdíjas, aki előző nap elbarikádozta magát saját házában, s lövöldözni kezdett tiltakozásul az ellen, hogy az épületet árverésre ítélték.

A lövöldöző nyugdíjas már második napja rettegésben tartja az északnyugat-svájci Biel városát. A csütörtöki lövöldözés után a 67 éves férfinak sikerült elmenekülnie.

A hatóságok országos körözés adtak ki ellene. Az éjszaka is több tucat géppisztolyos rendőr járőrözött a város utcáin, de péntek hajnalban, három óra tájban a nyugdíjas férfi váratlanul megjelent háza közelében, néhány lövést adott le a rendőrökre, majd ismét kereket oldott. Az újabb lövöldözésben senkinek sem esett baja.

A hatóságok azonnal újabb hajszát indítottak a férfi felkutatására, most már nyomkövető kutyák és egy infrakamerával felszerelt katonai helikopter bevetésével.

A nyugdíjas szerdán, a bíróság által kitűzött időpontban nem engedte be otthonába az árverési szemlére érkezőket, s miután a különböző hatóságok sikertelenül próbáltak vele beszélni, és a rendőrség is beavatkozott, elbarikádozta magát az épületben. Az első lövéseket csütörtökre virradó éjjel adta le, s az egyik rendőrt a fején találta el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik