Nagyvilág

Obama hívását várja az iszlámellenes pap

Terry Jones, a szeptember 11-én koránégetésre készülő floridai tiszteletes csütörtökön kijelentette, hogy amennyiben a kormány felkérné erre, talán elállna a tervétől.

A tiszteletes a USA Today című napilapnak nyilatkozva kijelentette: kormányzati megkeresés esetén “feltétlenül meggondolnánk magunkat. Most is ezt tesszük. Úgy gondolom, hogy egy részükről érkező hívást nem hagynánk figyelmen kívül.” Az amerikai kormány fontolóra vette, hogy közvetlenül a floridai lelkipásztorhoz forduljon, aki azzal fenyegetőzött, hogy szeptember 11-én nyilvános koránégetést rendez – közölte a Pentagon szóvivője.

“Ez a lehetőség jelenleg megvitatás tárgya a kormányzaton belül”, de döntés még nem született – mondta Geoff Morrell, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.
Jones hét végére tervezett akcióját egyöntetűen bírálta Barack Obama elnök, Hillary Clinton külügyminiszter és Robert Gates védelmi miniszter, de a kormányzati vezetők és intézmények részéről eddig senki sem próbálta meg személyesen felvenni vele a kapcsolatot.

A gainesville-i Dove World Outreach Center nevű szekta vezetőjét az elmúlt napokban egyházi vezetők a színfalak mögött több alkalommal megpróbálták eltéríteni a szándékától. Ezt egy Washingtonban kedden megtartott, magas szintű, keresztény-muszlim-zsidó vallásközi egyeztetés részvevői közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik