Külföld

Magyarországra menekült a pozsonyi lövöldöző családja

admin
admin

2010. 09. 06. 11:25

Állítólag magyarországi rokonoknál találtak menedéket annak a férfinak a szülei és egyik fiútestvére, aki a múlt hétfőn Dévényújfalun hét embert ölt meg, majd egy rendőrgolyó végzett vele.

“Valószínűleg Magyarországon a rokonoknál tartózkodnak” – írta a Plus jeden den című pozsonyi napilap hétfőn. Az újság szerint az idős házaspárt pozsonyi lakása környékén a szomszédok közül már több napja senki sem látta. Nem tartózkodik lakásában a gyilkos testvére sem. A családnak a rendőrség ajánlotta: jó lenne, ha az áldozatok hozzátartozóinak esetleges bosszúja elől egy időre ismeretlen helyre távoznának – írja a lap.

A 48 éves Lubomír Harman egy hete hét embert gyilkolt meg a Pozsonyhoz tartozó Dévényújfalun, s 15 személyt megsebesített. Néhány sebesült továbbra is kórházi ápolásra szorul, s egyikük – cseh állampolgár – állapota továbbra is súlyos, életveszélyes. A bűncselekmény oka továbbra is ismeretlen, a vizsgálat folyamatban van. Az 1989-es rendszerváltás utáni Szlovákiában ez a második legtöbb áldozatot követelő gyilkosság.

Az egy házban lakó gyilkosról és az áldozatokról szóló értesülések számos ellentmondást tartalmaznak. Míg az első hírek szerint az áldozatok többsége roma volt, kiderült, hogy a hát halott közül csak az egyik roma. Egyesek szerint a meggyilkolt család életvitele zajos volt, s problémái voltak környezetével. Mások azt állítják, nem volt velük semmi probléma. A rendőrség csak annyit erősített meg, hogy egyikük sem volt büntetett előéletű.

A tettes egyesek szerint zárkózott, konfliktuskerülő ember volt. Más lakók viszont agresszívnak mondták. Harmannak engedéllyel hat fegyver volt a birtokában, köztük a gyilkos fegyver, egy géppisztoly. A belügyminiszter bejelentette, hogy javasolni fogja a fegyvertartás szabályainak megszigorítását. A sajtóban vita kezdődött arról, hogy szükség van-e a szigorításra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Pregnant woman sitting in childbearing center
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.