Nagyvilág

Több szomszédját futni hagyta a pozsonyi gyilkos

Több szomszédját is futni hagyta a dévényújfalui ámokfutó, aki fegyverrel a kezében futott velük össze a lépcsőházban - értesült a bumm.sk című szlovákiai online lap.

A 48 éves Ľubomír Harman hétfőn a roma nemzetiségű Putík család 6 tagjával – a családanyával, két lányával, 12 éves unokájával, az egyik lány barátjával és a másik lány férjével – végzett Pozsony-Dévényújfalun. Miután a gyilkos elhagyta a család lakását és kiment a panelház elé, egy erkélyen tartózkodó nőt is halálos lövés ért. Harmant egy rendőr meglőtte, ezután öngyilkos lett – írja a bumm.sk.

A mészárlás a család lakásában, illetve a folyosón kezdődött. A támadó és a család szomszédok voltak, a panelház egyazon emeletén laktak. Korábbi nyilatkozatok szerint rossz volt a kapcsolat közöttük, a roma család állítólag elég lármás volt.

A Mladá Fronta Dnes cseh napilap helyszíni riportban foglalkozott az esettel. A riporternek nyilatkozó szomszédok, akárcsak korábban, most is elmondták, hogy Harman magányos ember volt. „Senkivel nem beszélt. Olyan csodabogár volt. Egyedül élt, nem volt nője, sem gyermekei. Csak azt hallottam, amikor reggel elment és becsapódott az ajtó, egyébként egyáltalán nem láttam. A szomszédokkal nem volt kapcsolata, hazugság, hogy pénzt kért volna kölcsön tőlük“ – mondja a gyilkos közvetlen szomszédja, egy nyugdíjas asszony. „Amikor három évvel ezelőtt ideköltözött, az első napon köszöntem neki, de ő nem is válaszolt“ – teszi hozzá.

Azóta csak egyszer váltott szót vele, a tragikus hétfőn, amikor unokájával bevásárlásból tért haza és észrevette a Putík család egyik földön fekvő, meglőtt tagját. „Úristen, mi történt magával, kérdeztem tőle. Erre megmutatta, hol lőtte őt meg Harman, aki ezután kijött a folyosóra. Rámkiáltott: Tűnés! Húzz el innen!“ – meséli az asszony a gyilkossal való utolsó találkozását.

Az ámokfutó megkímélte az életét, akárcsak egy másik szomszédjának, egy szintén nyugdíjas nőnek, aki így emlékezett a történtekre: „Hangokat hallottam, ígyhát kinyitottam az ajtót. Azt gondoltam, hogy valamit javítanak. Az ajtóban és a lakásban már lelőtt emberek feküdtek. Ő (Harman) a küszöbön állt, rám fogta a fegyverét és azt mondta: Befelé, vagy szétlövöm a fejed. Szóval nem akart megölni, csak arról a családról volt szó“ – mondja a 63 éves asszony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik