Nagyvilág

Berlusconi kiállt a “hittérítésért” támadott Kadhafi mellett

Az olasz miniszterelnök kiállt Kadhafi mellett, akinek Európa iszlamizációjára tett utalása nagy hullámokat vert a katolikus körökben.

Silvio Berlusoni olasz kormányfő védelmébe vette a bírálatokkal szemben a római látogatáson tartózkodó Moamer el-Kadhafit, aki vasárnap Európa iszlám hitre való áttérését szorgalmazta, hétfőn pedig eurómilliárdokat követelt az Európai Uniótól az illegális bevándorlás megfékezésére.

“Aki Kadhafit bírálja, az leragadt a múltban. Amikor két nép barátságban találkozik egymással, az mindkettőjük számára hasznos. Olaszország e megállapodásnak hála tudta megoldani az Afrikából Európába irányuló illegális bevándorlás problémáját” – hangoztatta Berlusconi.

Az olasz-líbiai barátsági megállapodás aláírásának második évfordulóján hétfő este tartott fényűző ünnepség margóján Berlusconi és Kadhafi az olasz cégek által Líbiában építendő 1700 kilométeres autópályáról tárgyalt, valamint az Eni olasz olajipari óriás 23 milliárd eurós líbiai beruházási terveiről.

Az eseményen Kadhafi a maga részéről arra biztatta a líbiai befektetőket, hogy vigyék a pénzüket Olaszországba. Kiállt továbbá amellett, hogy Olaszország kapjon állandó tagságot az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik