Nagyvilág

Prostituáltnak nevezte a francia first ladyt egy iráni lap

A szélsőségesen konzervatív Kajhan című iráni napilap szombati cikkében "prostituáltnak" nevezte a francia first ladyt.

A www.inn.ir kormánypárti honlap helyt adott a Kajhan elítélő minősítésének, és a nyugati médiára hivatkozott, ahol szerinte bőségesen találhatunk példát Bruni erkölcstelen előéletére.

“(Carla Bruni) előélete egyértelműen megmutatja, miért is szólalt fel ez az erkölcstelen nő egy olyan asszony védelmében, aki házasságtörést követett el, és bűnrészes volt egy gyilkosságban” – írta a www.inn.ir.

A Kajhan azért vette célba Brunit, mert a nő augusztus 23-án nyílt levélben állt ki Szakine Mohammadi Astiani mellett. A 43 éves, kétgyermekes iráni asszonyt házasságtörésért és gyilkosságért akarták megkövezni, de a hatalmas nemzetközi felháborodás miatt egyelőre nem hajtották végre a büntetést.

A napilap “züllött énekesnőnek és színésznőnek” nevezte Brunit, akinek “sikerült szétrombolnia Sarkozy családját”, és kiemelte, hogy a nyugati sajtó szerint a nő viszonyt folytatott egy énekessel. A Kajhan munkatársa azonban nemcsak a first ladyn köszörülte a nyelvét, hanem a “romlott színésznőn”, Isabelle Adjanin is, aki szintén védelmébe vette Astianit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik