Nagyvilág

Robbantások és gyilkosságok Mexikóban

Autókba rejtett pokolgépek robbantak pénteken az észak-mexikói Victoria városban, Acapulcóban pedig tizennégy meggyilkolt ember holttestére bukkantak.

Autókba rejtett pokolgépek robbantak pénteken az észak-mexikói Victoria városban, a mesés üdülőparadicsomban, Acapulcóban pedig tizennégy meggyilkolt embert holttestét találták meg pénteken. A drogkartellek ügyeit vizsgáló újságírók és rendőrök nyilvánvaló megfélemlítési kísérleteként egy-egy autóba rejtett, távirányítású robbanószerkezet lépett működésbe a Televisa nevű televízió székháza és egy rendőrkapitányság előtt Tamaulipas szövetségi állam fővárosában, Victoriában. A helyszín 150 kilométerre fekszik San Fernando várostól, ahol kedden találták meg 72 illegális bevándorló holttestét. A két merényletben senki nem sebesült meg, csak anyagi károk keletkeztek.

Egybehangzó vélemények szerint az egymással harcban álló Zetas és a Golf nevű drogkartellek állnak a bűncselekmények hátterében. A Golfból kivált maffiózók bűnszövetkezete a Zetas emberhiánnyal küzd, ezért megpróbálja rávenni a Mexikón keresztül az Egyesült Államokba tartó illegális bevándorlókat, hogy álljanak be közéjük. Az egyetlen túlélő elmondása szerint kétezer dollárt ajánlottak például annak az 58 férfinak és 14 nőnek is, akik a hét elején életükkel fizettek az elutasító válaszért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik