Nagyvilág

Lezuhant egy repülőgép Kongóban

Legalább tizenkilencen meghaltak, miután lezuhant szerdán egy kongói légitársaság repülőgépe a Kongói Demokratikus Köztársaság nyugati részén fekvő Bandunduban.

Az áldozatok között van a légitársaság belga főnöke is, aki maga vezette a gépet. A cseh gyártmányú, Let-410-es típusú, két légcsavaros gép Kinshasából érkezett, és leszálláskor zuhant le Bandundunak, az azonos nevű tartomány székhelyének a repülőtere közelében – mondta el Vicky Mboso alkormányzó.

A Filair kongói légitársaság gépe elsőre nem tudott leszállni, végül a város szélén zuhant le. Mboso szerint a balesetet feltehetően műszaki hiba okozta. A gép nem robbant fel, de rázuhant egy vályogházra, amelyből a lakók a közeledő gép láttán kimenekültek. Az áldozatok között van a pilótán, a Filair 62 éves tulajdonosán kívül a segédpilóta és az egyetlen utaskísérő. Az alkormányzó közlése szerint a gépen összesen huszonegyen utaztak, két utas túlélte a balesetet. A miniszterelnöki hivatal egyik illetékese szerint viszont húszan haltak meg, és csak egy túlélő van. A közép-afrikai ország közlekedésbiztonsági előírásai közismerten lazák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik