Nagyvilág

Képviselőket gyilkoltak egy mogadishui szállodában

Szomáliai fegyveresek és egy öngyilkos merénylő rontott be az elnöki palota közelében lévő szállodába, és kivégeztek 30 embert.

Feltételezett iszlamista lázadók megtámadtak a szomáliai fővárosban egy szállodát, és megöltek legalább 30 embert, köztük hat parlamenti képviselőt és négy kormánytisztviselőt – közölte a miniszterelnök-helyettes az eset után a helyszínen rögtönzött sajtótájékoztatóján. A többi áldozat ártatlan polgári személy – tette hozzá Abdirahman Haji Adab Ibbi.

Korábbi híradások még arról szóltak, hogy a fegyveres támadók tizenöt parlamenti képviselőt gyilkoltak meg. A hotel dolgozói elmondták: az egyik támadó öngyilkos merénylő volt, aki végül felrobbatntotta magát.

A támadók a legnagyobb szomáliai lázadó szervezetnek, az iszlamista al-Shabaab milíciának voltak a tagjai. Ezt maga a szervezet erősítette meg a támadás után. Az al-Shabaab az előző este a fővárosban offenzívát indított az Afrikai Unió fegyveres ereje (Amisom) által támogatott kormányhadsereg laktanyái ellen, és a harcokban kedd délelőttig legalább negyven polgári lakos meghalt.

A támadók berontottak az elnöki palotához közel lévő Mona Hotelbe, és kivégezték a tisztviselőket- értesült a Reuters a helyszínen lévő szemtanúk elmondásaiból.

Szomáliában kiújultak a harcok a szélsőséges iszlamista al-Shabaab szervezet és a kormányerők között, melynek pár nap leforgása alatt több tucat halálos áldozata lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik