Nagyvilág

Pilóta nélküli repülőgép támadott Pakisztánban

Pakisztánban egy amerikai pilóta nélküli repülőgép hétfőn lázadókat támadott meg, és 13-at megölt közülük. Életét vesztette 7 civil is - közölték pakisztáni hírszerzési források.

Tájékoztatásuk szerint a gépről rakétákat lőttek ki a lázadók rejtekhelyére Észak-Vazirisztánban, az ország Afganisztánnal határos nyugati hegyvidékén. A megölt lázadók többsége afgán tálib volt. A civil halottak közül négy asszony, három pedig gyerek.

A gépről három rakétát indítottak, amelyek közül az egyik a szomszédos házat találta el a körzet központjától, Miránsáhtól pár kilométerre. Húsz halottról van biztos tudomásunk – mondta a forrás.

Egy másik illetékes szerint az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kapcsolódó Hakkani-csoport emberei használták a menedéket. Ez az egyik legharciasabb kormány- és nyugatellenes milícia Afganisztánban.

Az amerikai források hivatalosan nem ismerik el, hogy pilóta nélküli repülőgépeket küldenek Pakisztán légterébe, de a térségben csak az amerikai fegyveres erők és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) használ ilyeneket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik