Külföld

Felfújható fegyverekkel erősít az orosz hadsereg

admin
admin

2010. 08. 23. 19:53

Az orosz hadsereg felfújható fegyver-makettekkel szándékozik megtéveszteni az ellenséges felderítést: a RuszBal elnevezésű vállalat hétfőn közölte, hogy 2012-re befejezi a kísérleteket a felfújható rakétakomplexumokkal és - kilövőállásokkal.

Mint a RuszBal képviselője elmondta, a makettek a radaron nem különböztethetők meg a valódi fegyverektől, és már a szovjet hadseregben is jó szolgálatot tettek.

Jelenleg már folynak a kísérletek az első felfújható makettekkel, amelyeket a szárazföldi erők használnak majd – mondta a RuszBal képviselője. Hozzátette, hogy nem csupán a legújabb fegyverek másai készülnek el, hanem olyan régebben hadrendben lévőké is, mint az Sz-300 rakétakomplexum. A kísérletek 2012 elejére érnek véget, s azután kezdődhet a sorozatgyártás – mondta a cégképviselő.

A védelmi minisztérium korábban már vásárolt felfújható repülőgépeket és páncélosokat. Az Interfax hírügynökség idézte a minisztériumot, amely szerint a jövőben katonai állásokat imitáló, fából készült díszleteket is használni szándékoznak.
Az orosz hadsereg krónikus pénzhiánnyal küzd, noha a védelmi költségvetést szinte minden évben megnövelik legalább az infláció mértékének megfelelően, ám a pénzt kevéssé hatékonyan használják fel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.