Nagyvilág

Likvidálták a moszkvai metrómerényletek fejét

Az orosz titkosszolgálat munkatársai "megsemmisítették" a moszkvai metróállomásokon idén márciusban elkövetett öngyilkos merényletek elkövetésének központi figuráját - adta hírül több portál.

Mahomedali Bagabovval és bandájával a dagesztáni Gunyib faluban végeztek a KGB orosz utódszervezete, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat kommandósai egy rajtaütés közben.

A titkosszolgálat egyik meg nem nevezett vezető munkatársa szerint ez az orosz speciális erők egyik legsikeresebb akciója volt az elmúlt években az észak-kaukázusi övezetben. A tudósítás szerint Mahomedali Bagabov és az általa vezetett “bűnbanda” utáni hajtóvadászat már több mint két éve tartott, ám eddig mindig sikerült egérutat nyerniük. “Bagabov egy rendkívül ravasz és vérengző terrorista volt” – nyilatkozta a titkosszolgálati forrás.

Mint ismeretes, 2010. március 29-én két csecsen származású nő öngyilkos merényletet hajtott végre két moszkvai metróállomáson. A robbanásokban 40 ember halt meg és csaknem 160-an szenvedtek súlyos sérüléseket. Az egyik azonosított elkövető, Marjam Saripova a most Dagesztánban megölt terroristavezér, Mahomedali Bagabov háremének tagja volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik