Nagyvilág

Egyre több amerikai tartja muszlimnak Obamát

A Fehér Ház aggodalmát fejezte ki a vizsgálati eredmények kapcsán.

Az amerikaiak 20 százaléka tévesen úgy véli, hogy Barack Obama elnök muszlim vallású- derült ki a nemrég alakult Pew Kutatási Központ legfrissebb jelentéséből. Az amerikai elnök vallását, és indonéziai származását érintő pletykák már az elnökválasztási kampányt megelőzően is népszerűek voltak az interneten, ám hivatalba lépését követően sem csitultak.

Az elnököt keresztényként definiáló megkérdezettek száma ugyanakkor 34 százalékra csökkent, ami egy korábbi eredménynek csupán a fele.

A Fehér Ház aggodalmát fejezte ki a vizsgálati eredmények kapcsán, melyeket Joshua DuBois vallásügyi tanácsadó az ellenzék félretájékoztatásának tulajdonított. Az elnök keresztény hite fontos szerepet játszik a személyes hétköznapjaiban-fogalmazott DuBois. A konzervatív szavazók több mint egyharmada, és a pártfüggetlenek 18 százaléka vallja meggyőződéssel, hogy Barack Obama muszlim.

A World Trade Center emlékhelyeként funkcionáló Ground Zero közelébe tervezett mecsetépítés kapcsán a megkérdezett amerikaiak 61 százaléka úgy véli, hogy az akció a szeptember 11-i terrortámadás áldozatainak megsértésével érne fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik