Nagyvilág

Túszejtés az izraeli török nagykövetségen

Az izraeli külügyminisztérium szerint több embert túszul ejtett, majd az épület felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi a tel-avivi török nagykövetségen.

Az Associated Press hírügynökség úgy tudja, a nagykövetség környékén tűzharc alakult ki, amelynek következtében egy ember megsebesült.

A hivatalos török hírügynökség szerint a túszejtőt a követség biztonsági őrei elfogták. Egy izraeli rádió arról tudósított, hogy a helyszínre érkezett izraeli rendőröket és mentőket még nem engedték be a épületbe.

Az elkövető egy palesztin férfi, akinek ügyvédje elmondta: ügyfele a követségen menedéket akart kérni a török fővárosban, mivel szerinte olyan információk birtokában van, amiért a palesztin titkosszolgálatok üldözik. A férfi négy évvel ezelőt a brit nagykövetségen is megpróbált menedékért folyamodni, akkor elutasították kérelmét.

Törökország és Izrael kapcsolatai különösen feszülté váltak május óta, amikor a Gázai övezetbe tartó nemzetközi segélyflottilla elleni izraeli támadás következtében 9 török személy életét vesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik