Nagyvilág

Öngyilkos merénylő gyilkolt Észak-Oszétiában

Az első hírek szerint a merénylőn kívül egy rendőr meghalt és kettő megsérült.

A kaukázusi Észak-Oszétiában egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy rendőrőrs közelében: az első hírek szerint a merénylőn kívül két rendőr meghalt és három megsérült.

A merénylet az Észak-Oszétia és Ingusföld közötti határon történt, helyi idő szerint kora délelőtt.

Az Interfax hírügynökség helyi rendvédelmi forrásokból származó értesülése szerint nem kizárt, hogy a merénylők hárman voltak. A helyszínen megkezdték a nyomozást, és a terrorakció nyomán megerősítették a köztársaságban a helyi belügyi szervek épületeinek és posztjainak védelmét.

A merénylő egy húszas éveiben járó férfi volt.A merénylő gyalog közelítette meg az ingusföldi határvonalhoz közel található rendőrségi ellenőrzőpontot, majd felrobbantotta a testére erősített bombát – mondta el az észak-oszét belügyminisztérium szóvivője az AFP francia hírügynökségnek a helyszínről nyilatkozva. A szóvivő egy halott, és két sebesült rendőrt említett.

Az Interfax orosz hírügynökség azonban úgy értesült az orosz ügyészség regionális osztályától, hogy az első hírekkel ellentétben nem egy, hanem kettő rendőr halt meg, míg a sebesültek száma három. Rajtuk kívül az öngyilkos merénylő halt meg – közölte egy ügyészségi tisztségviselő a hírügynökséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik