Nagyvilág

Időjárási látlelet Európáról: heves viharok és forróság

Spanyolországban felhőszakadás, Görögországban forróság, Lengyelországban vihar tombol.

Három halálos áldozatot is követeltek a viharos esőzések a dél-spanyolországi Córdoba körzetében; közben Görögországban a keddre várt kánikulai csúcs miatt adtak ki figyelmeztetést az egészségügyi hatóságok.

Az andalúziai Córdoba körzetének csendőrsége szerint egy férfi és egy nő vesztette életét Aguilar de la Frontera településen, ahol a felhőszakadás miatt megáradt víz több autót is elsodort. Egy harminchat éves férfi egy leomló fal alatt lelte halálát.

Miközben további heves esők miatt számos dél-spanyolországi nagyvárosra adtak ki riasztást, Görögországban az év legforróbb kánikulai napjára, 41 fokra számíthat a lakosság.

Az egészségügyi hatóságok elővigyázatosságra intik a lakosságot, és különösen az idős, valamint sérülékeny embereket óvják a felesleges szabadban tartózkodástól.

A szélsőséges időjárás Lengyelország déli részén is követelt egy halálos áldozatot: a Katowice közelében található Czeladz nevű kisvárosban egy autóvezetőt ütött agyon egy vihar miatt kidőlt fa – közölte a TVN24 lengyel tévécsatorna.A Krakkó közeli wieliczkai sóbányából, amely ismert turistalátványosság, a vihar okozta áramkimaradás miatt 900 embert kimenekíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik