Nagyvilág

“Disznónak” nevezték Hitlert katonatársai

Eddig nem ismert részletek derültek ki Adolf Hitler első világháborús katonai szolgálatáról.

Dr. Thomas Weber, a skóciai Aberdeen Egyetem történésze szerint a korábbi feltételezésekkel szemben Hitler nem háborús hős volt, hanem inkább egy egyszerű közkatona, és a közhiedelemmel szemben nem első világháborús élményei vezettek későbbi szélsőséges nézeteihez.

A történész Hitler katonatársainak eddig nem publikált magánleveleit tanulmányozta, amelyekből kiderül, hogy a későbbi náci vezért nem tartották sokra a fronton, és gyakran kinevették ügyetlensége miatt. A levelek szerint bajtársai néha „disznónak” nevezték, amiért több kilométerre volt a veszélytől.

A dokumentumok szerint Hitler nem volt sem különösebben népszerű, sem népszerűtlen társai között, akik gyakran csak a „festő” vagy „művész” becenéven emlegették, mert az ivászat vagy a levélírás helyett gyakran inkább politikai könyveket olvasott vagy festett ezredének főhadiszállásán.

Dr. Weber kutatatásai során rávilágított: Hitler nem a nyugati fronton, hanem a háború utáni gazdasági válság alatt tett szert antiszemita nézeteire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik