Nagyvilág

Hősként ünnepelték a kormányzót cipőjével megdobó rendőrt Indiában

Kasmír-völgyben az elmúlt két hónapban majdnem hatvan tüntető halt meg az indiai uralom elleni tartott demonstrációkon.

Hősként ünnepelték hétfőn Kasmír India ellenőrzésű részén azt a rendőrt, aki a cipőjével akarta megdobni a terület kormányfőjét, az indiai függetlenség napja alkalmából rendezett ünnepségen-értesült az AFP hírügynökség. A muzulmán többségű Kasmír-völgyben az elmúlt két hónapban majdnem hatvan tüntető halt meg az indiai uralom elleni tartott demonstrációkon.

A májusban egy bűnügy miatt felfüggesztett rendőr, Abdul Ahad Jan vasárnap dobta cipőjét a kasmíri terület kormányfője felé, az indiai függetlenség napján tartott ünnepségen, a kasmíri Szrinagar városában.

Szemtanúk elmondása szerint Jan feleségét virágszirmokkal borították be a családhoz vasárnap elvándorló nők, miközben többen dobolással, és a férfi nevének skandálásával ünnepelték a hősnek kikiáltott Jant. Az ünneplés egészen hétfő reggelig tartott.

A férfi cipője nem találta el Omar Andullah kormányfőt, aki igyekezett elviccelni az esetet, kijelentve, hogy még mindig jobb, mintha követ dobott volna. Jant a cipődobás után azonnal letartóztatták. A rendőrség gyorsan kiadott közleményében az állítják, hogy a férfi elmeállapotával gondok vannak, ám ezt a lehetőséget családja hevesen tagadta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik