Nagyvilág

Bevándorlókat lőttek le Egyiptomban

Hat illegális bevándorlót lelőttek Egyiptomban az izraeli határ közelében - jelentették szombaton az egyiptomi biztonsági szolgálat illetékesei.

A lövések még péntek este dördültek el, azt követően, hogy a bevándorlók fegyvereket szereztek az őket fogva tartó embercsempészektől, és menekülni próbáltak. Négy emberrel – egy nővel és három férfival – maguk az embercsempészek végeztek, két másikat pedig, akik éppen Izrael területére próbáltak átjutni, az egyiptomi rendőrök lőttek agyon.

A rendőrség 22 illegális bevándorlót őrizetbe vett. Az embercsempészeket, illetve az általuk fogva tartott mintegy 60 fős bevándorlócsoport többi tagját még keresi a rendőrség.

Az embercsempészek korábban kudarcot vallottak, amikor megkísérelték Izraelbe juttatni a menekülteket, ezt követően pedig közölték velük, hogy csak akkor engedik el őket, ha fizetnek.

Az év eleje óta már 28 illegális bevándorlót lőttek le az egyiptomi-izraeli határnál, míg tavaly 19 ember vesztette életét hasonló körülmények között. Az áldozatok többsége Szudánból, Eritreából vagy Etiópiából származott. Jogvédő szervezetek rendszeresen bírálják Egyiptomot amiatt, hogy túl keményen lép fel a jobb élet reményében Izraelbe vágyó illegális bevándorlókkal szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik