Nagyvilág

Antiterrorista forródrótot népszerűsítő reklámot tiltottak be Nagy-Britanniában

A brit reklámhatóság szerint támadja azokat az ártatlan hallgatókat, akik olyan életet élnek, mint amit a reklám gyanúsnak nevez.

Betiltották Nagy-Britanniában azt a rádióhirdetést, amely a terroristagyanús emberek feljelentésére szolgáló forróvonalat reklámozza. A brit reklámhatóság (ASA) szerint a hirdetés “súlyos visszaélésekhez vezethet”, amit az is bizonyít, hogy eddig 18 “aggasztó” panasz érkezett hozzájuk.

A hirdetés, amit az egyik országszerte fogható rádióállomás már leadott, a brit rendőri vezetők szövetségének (ACPO) támogatásával készült. A hirdetésben a következő szöveg hangzik el:”Egy férfi, az utca végén nem beszélget a szomszédjaival sokat, nyilván azért, mert magába zárkózik. Készpénzzel fizet, amikor vásárol, mert nincs bankkártyája, és a háza redőnyei állandóan leeresztve vannak, mert buszok járnak arra, és beláthatnak”.

A hirdetés azzal folytatódik, hogy “önmagukban talán semmit nem jelentenek a furcsaságok, de együtt okot adnak a gyanúra”. A hirdetés végén a narrátor közli:”Mi mindannyian valamilyen szerepet játszhatunk a terrorizmus elleni harcban, ezért ha valami gyanúsat érzékelnek, bátran hívják a megbízható antiterrorista forróvonalat”.

A brit reklámhatóság szerint ebben a formában többé nem kerülhet a nyilvánosság elé a hirdetés. A szervezet közleménye szerint a hirdetés “támadja azokat a hallgatókat, akik olyan életet élnek, mint amit a reklám gyanúsnak nevez, holott semmi rosszat nem tesznek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik