Nagyvilág

Berendelték a brit nagykövetet

David Cameron brit kormányfő Pakisztánt bíráló múlt heti nyilatkozata miatt hétfőn az ázsiai ország külügyminisztériumába kérették Nagy-Britannia iszlámábádi nagykövetét - közölték a helyi hatóságok.

Adam Thomson képviseletvezetőt Mahdum Sah Mehmud Kuresi külügyminiszter fogadta. A találkozójukon elhangzottakról később tár fel részleteket a pakisztáni külügyi tárca.
Cameron indiai látogatása során azt hangoztatta, nem megengedhető, hogy Pakisztán “előmozdítsa a terrorizmus exportját Indiába, Afganisztánba vagy a világon máshová”. Azt is mondta, hogy “egész világosan Iszlámábád értésére kell adni, milyen Pakisztánt akarunk látni, erőset, szilárdat és demokratikusat”.

Szavai elsőoldalas címek voltak az indiai újságokban csütörtökön. Újdelhi ugyanis a pakisztáni székhelyű Laskar-e-Taiba szélsőséges csoportot tartja felelősnek az ország pénzügyi fővárosában Mumbaiban (Bombay) 2008. november 26. és 29. között elkövetett terrorakcióért. A városban elkövetett támadásokban 166-an vesztették életüket, és több mint 300-an sebesültek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik