Nagyvilág

Eladja a Walt Disney a Miramaxot

Mintegy 660 millió dollárért (143 milliárd forintért) a Walt Disney egy befektetői csoportnak adja el a Miramax filmstúdiót.
A számtalan Oscar-díjas filmet felvonultató stúdió nevéhez több mint 700 alkotás fűződik, mint például a Ponyvaregény, vagy a Good Will Hunting.

A sikerek ellenére a Disney azért döntött az eladás mellet, mert a Miramax profilja nem illett bele a két másik családfilmcentrikus stúdió, a Pixar és a Marvel profiljához – mondta a Robert A. Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója.

Az 1979-ben alapított stúdiót Harvey és Bob Weinstein szüleik, Miriam és Max után nevezték el Miramaxnak. A Disney 1993-ban 80 millió dollárért vásárolta meg a vállalatot, a testvérek pedig igazgatóként maradtak tovább.

A testvérek azonban 2005-ben The Weinstein Co. néven saját céget alapítottak, miután Michael Moore 2004-ben bemutatott Fahrenheit 9/11 című filmjével kapcsolatban vitába keveredtek, a Disney ugyanis megtagadta a film forgalmazását.
A Weinstein testvérek Ronald Burkle milliárdos beruházó támogatásával akarták visszavásárolni a stúdiót, azonban a tárgyalások megrekedtek, miután a vállalkozó 625 millióról 565 millióra módosította ajánlatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik