Nagyvilág

A hadsereg szállít benzint Görögországban

A görög hatóságok szombaton sem tudták helyreállítani az ország üzemanyagellátását.

A kormány hiába fenyegette meg büntetéssel és az engedélyek bevonásával a fuvarozókat, azok továbbra sem hajlandóak üzemanyagot szállítani.

A gondok enyhítésére már a hadsereget is bevetették: a katonai járművek viszik a legfontosabb helyekre, a kórházakba, erőművekbe és a repülőterekre az üzemanyagot. Az üzemanyag-forgalmazó vállalatok kamionjai is útnak indultak, így a nagyobb városokban már lehet üzemanyagot kapni. A tartálykocsikat rendőrök kísérik, nehogy a sztrájkolók megtámadják.

A legtöbb görög szigeten azonban továbbra sincs benzin. A turisták egy része egyszerűen hátrahagyta a bérelt autókat, mivel nem tudták megtankolni. Görögország északi részén a szomszédos államokba, Bulgáriába, Macedóniába és Albániába járnak tankolni az autósok. A Blic című szerb lap arról is beszámolt, hogy egy görög tengerparton rekedt szerb családnak egy turistabusz sofőrjével küldtek benzint, hogy hazaindulhassanak.

A görög Benzinkút Tulajdonosok Szövetségének vezetője úgy vélte: ha a hétvégén sikerül a tartálykocsikat megtölteni és útnak indítani, akkor hétfőre rendeződhet a helyzet a kutakon.

A fuvarozók hatodik napja sztrájkolnak. Azért szüntették be a munkát, mert ellenzik, hogy a kormány a verseny fokozása érdekében könnyebb feltélekkel engedjen a piacra kamionosokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik