Nagyvilág

Neonácik gyaláztak meg egy holokauszt-emlékhonlapot

A honlapot elcsúfították, a látogatókat pedig átirányították egy revizionista oldalra, amely kétségbe vonja a holokauszt tényeit.

Újnáci hackerek törtek be az egykori buchenwaldi koncentrációs tábor (ma emlékhely) honlapjára, majd elcsúfították azt, és átirányították a látogatókat egy revizionista oldalra, amely kétségbe vonja a holokauszt tényeit.

A második világháború egyik legnagyobb, németországi koncentrációs tábora áldozatainak emléket állító honlapot csak részlegesen lehetetett elérni tegnap. Olyan szövegek jelentek meg, mint hogy a “Barna szép”, ami utalás a náci rohamosztagosok ingére, és hogy “Vissza fogunk térni”.

A honlapon dokumentumok is olvashatók az Európa számos országából egykor Buchenwaldba és annak társtáboraiba hurcolt 250 ezer fogolyról, akik közül több mint 55 ezren haltak meg 1937 és 1945 között, az éhezés, a kényszermunka, a végkimerültség és az orvosi kísérletek következtében.

Az áldozatok között valós vagy annak ítélt német ellenállók, zsidók, cigányok, szintik, melegek, testi és szellemi fogyatékosok és Jehova tanúi voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik