Nagyvilág

Az al-Kaida robbantott a bagdadi tévénél

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szárnya vállalta az al-Arabíja tv-csatorna bagdadi irodája elleni merényletet, amelyben négy ember vesztette életét és csaknem húszan megsebesültek.

Az al-Kaida vállalta az al-Arabíja tévé bagdadi irodája elleni öngyilkos merényletet

Az Iraki Iszlám Állam nevet viselő terrorcsoport közölte, hogy nem fog habozni hasonló akciókat elkövetni a média ellen.

A bagdadi tévé-irodánál egy kamikaze robbantott fel a bejáratnál egy robbanóanyaggal megrakott minibuszt, miután az első ellenőrzőponton átjutott. A merényletben három biztonsági őr és egy takarítónő vesztette életét, csaknem húszan megsebesültek. Az épületben tetemes anyagi károk keletkeztek, és a robbanás helyszínén hatalmas krátert vágott a detonáció.

Kászim al-Muszávi tábornok, Bagdad biztonsági erőinek a szóvivője közvetlenül a merénylet után jelezte: az iraki hatóságok korábban olyan információk birtokába jutottak, amelyek arra mutattak, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat Irakban működő arab nyelvű hírcsatornák elleni támadásra készül, és erről a hatóságok tájékoztatták az al-Arabíját is.

A dubaji székhelyű al-Arabíja a legnépszerűbb arab nyelven sugárzó tévéállomások közé tartozik, de az Irakban harcoló milíciák túlságosan Nyugat-barátnak tartják. Már a múltban is többször a szélsőségesek célkeresztjébe került. Két éve az al-Arabíja bagdadi irodavezetője kis híján életét vesztette egy, a gépkocsijára mágnessel illesztett pokolgép robbanásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik