Nagyvilág

Fillon: Franciaország háborúban áll az al-Kaidával

A francia miniszterelnök bejelentette, hogy Párizs növelni fogja katonai támogatását Észak-Afrika számára.

Franciaország háborúban áll az al-Kaidával, és megnöveli az észak-afrikai régiónak nyújtott katonai támogatását – jelentette ki Francois Fillon francia miniszterelnök. A kormányfő azt követően nyilatkozott az Europe 1 rádiónak, hogy Nicolas Sarkozy elnök hétfőn megerősítette: a terrorszervezet kivégezte francia származású túszát, a 78 éves Michel Germaneau-t.

A kormányfő kérdésre válaszolva elmondta: Sarkozy elnök szavai – miszerint a francia állampolgár meggyilkolása nem marad büntetlenül – azt jelentik, hogy a terrorizmus elleni küzdelem folytatódni fog. Fillon biztonsági okokból nem kívánt részletekbe bocsátkozni az ügy kapcsán, mindössze annyit mondott: Franciaország nem áll bosszút.

Fillon nem zárta ki azt az eshetőséget sem, hogy a terrorszervezet fogságába esett Germaneau, már halott volt, amikor az al – Kaida bejelentette a halálhírét.

Mint arról korábban hírt adtunk, az al-Kaida nemzetközi terroristaszervezet észak-afrikai, mahrebi szárnya bejelentette, hogy kivégezték az április óta fogságukban lévő, Nigerben elrabolt francia túszukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik