Nagyvilág

Orbán és Basescu ismét találkozik

Közös előadást tartanak a XXI. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor nagyszínpadán „Közép-Európa Európa Közepe” címmel.

Tusnádfürdőn találkozik szombaton Orbán Viktor miniszterelnök és Traian Basescu román államfő : Tőkés Lászlóval, az Európai Parlament alelnökével közösen előadást tartanak a XXI. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor nagyszínpadán „Közép-Európa Európa Közepe” címmel.

Orbán és Basescu a tavalyi szabadegyetemen is találkoztak egymással, a két politikus akkor a tusnádfürdői táborban több ezer ember előtt tartott előadást. Az Új Magyar Szó (ÚMSZ) című, Bukarestben megjelenő romániai magyar újság még a hét elején, az újabb találkozó esélyeit latolgatva emlékeztetett a két politikus tavalyi közös előadásra, arra, hogy Tusnádfürdőn akkor Orbán Viktor kijelentette: Basescut támogatja a romániai elnökválasztáson. Az újságíró szerint ennek a támogatásnak meg is volt a gyümölcse, hiszen a többségében magyarok által lakott erdélyi megyékben Basescu jobb eredményt ért el, mint ellenfele, Mircea Geoana.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik