Nagyvilág

Egy harmadik osztályt is bevezettek az olasz repülőkön

Bevezettek egy újabb osztályt a Business osztály és az Economy mellett az Alitalia olasz légitársaság repülőjáratain.

Az Alitalia menedzserei a héten bemutatták a hagyományosan az üzletembereknek és a turistáknak fenntartott osztályok melletti új utasrészt, hangsúlyozva, hogy mostantól a magas színvonalat kínáló Business osztály és a szerényebb igényt kielégítő Economy mellett az olasz légitársaságot választóknak harmadik opció is rendelkezésére áll. Középső osztályon is utazhatnak, melyen többet kapnak mint a turistán, kevesebbet mint a businessen.

Megváltoztak az utasosztályok eddig ismert nevei is: a Businesst az Alitalia járatain Magnificára (Nagyszerűre) keresztelték át. A turistaosztály az Economynál elegánsabb Classica nevet kapta. A középső pedig a Classica Plust érdemelte ki.

A plusz abban rejlik, hogy itt a turistaosztályhoz képest 20 centiméterrel több hely van az üléssorok között. A Classica Plus utasai kényelmesebben kinyújthatják a lábukat. Üléseik 120 fokban dönthetők, és az új osztályt választóknak földön és levegőben is további többletszolgáltatások jutnak. Prioritást élveznek a beszállópultnál, a fedélzeten a Magnificához hasonlóan a Classica Plus utasait is üdvözlő aperitiffel várják, kétszeres utaspontot gyűjthetnek.

A Classica Plust egyelőre a Milánó-Tokió járaton vezették be. Augusztustól a Milánó-New-York és Milanó-Miami között is megjelenik, majd a római Leonardo Da Vinci repülőtérről induló gépeken. Azokon a vonalakon, ahol az Alitalia új Airbus 300 típusú repülőgépei közlekednek.

A vállalatok takarékoskodnak, a Classica Plus komfortot kínál a turistaosztálynál nem sokkal drágább áron – mondta el Marco Gobbi Alitalia-menedzser. Megemlítette, hogy a Milánó-New York turistaosztályon a jegy 700 euróba kerül, Classica Pluson 1000 euró az ára, Business osztályon 2100.

A Business is módosul – a luxus felé. A VIP-utasok masszázsülést kapnak, védett eredetű olasz termékekből álló menüből választhatnak és olasz borszakértők tanácsolta nedűkből rendelhetnek.

Hiába szépíti az Alitalia, a vasutakon az ötvenes években megszüntetett harmadosztályt vezette be a repülőin. A Classica Plus utasainak kínált kényelem a repülőgép végébe szorított olcsójegyesek kárára megy. A Classica osztály ülései közötti tér 76 centiméterre szűkül – számolta ki a Corriere della Sera napilap.

Azt azonban, hogy a harmadosztályon utaznak a legtöbben, az Alitalia is jól tudja: a Magnifica 28, a Classica Plus 21 ülésével szemben, a Classica osztályon 175 utasnak van hely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik