Nagyvilág

Az al-Kaidához kapcsolódó blogokat tiltottak be az USA-ban

Olyan terrorista tevékenységgel kapcsolatos információk kerültek fel az oldalra, hogy például miként kell otthon pokolgépet készíteni.

Egy amerikai internetes szolgáltató cég bejelentette, hogy betiltja az egyik blogplatformját, mivel azon olyan információk is hozzáférhetőek voltak, hogy miként lehet házilag pokolgépet készíteni, illetve megtalálható rajta egy lista az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet által fenyegetett emberekről.

A “Blogetry.com” elnevezésű blogszolgáltatót – amelyet körülbelül 70 ezer blogger használt – július folyamán tiltották be, az amerikai hatóságok figyelmeztetése nyomán – pontosította a blogszolgáltató működtetője, a pennsylvaniai székhelyű BurstNET.

“Kiderült, hogy terrorista tevékenységgel kapcsolatos információk kerültek fel az oldalra, például olyanok, miként kell otthon pokolgépet készíteni, és egy listát is nyilvánosságra hoztak al-Kaida által fenyegetettek neveivel.” – közölte a BurstNET, hangsúlyozva, hogy ezek az információk “megsértették” a tárhely használatának szabályait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik