Nagyvilág

Két vonat ütközött Indiában, több tucat halott

A legfrissebb hivatalos jelentések szerint legalább hatvanegy halálos áldozata és 125 sérültje volt a hétfő kora reggel történt indiai vasúti szerencsétlenségnek.

Egy gyorsvonat India Nyugat-Bengál szövetségi államában a Kolkatátol mintegy 200 kilométerrel északra fekvő Szainthia helység állomásán belerohant egy álló személyszállító szerelvénybe. Több kocsi összeroncsolódott. Az ütközés ereje akkora volt, hogy az egyik kocsi leszakadó teteje a magasba repült, és egy felüljáróra esett.

Egy rendőrtiszt elmondta, hogy tovább folytatják a roncsok átvizsgálását, és valószínűleg vannak még halálos áldozatok. Különböző hírportálok 50-70 halálos áldozatról tesznek jelentést.

A hatóságok nem zárják ki a szabotázs lehetőségét sem.

Mamata Banerdzsi vasútügyi miniszter, aki felkereste a szerencsétlenség helyszínét, úgy vélekedett, hogy a történtek akár a maoista lázadók újabb akciója lehetett. Mint mondta: vannak kétségeik, hogy baleset történt.

Az egykori kínai kommunista vezető, Mao Ce-tung eszméit hirdető lázadók több mint két évtizede folytatnak fegyveres harcot, földet és munkát követelve a mezőgazdaságban dolgozóknak és a szegénységben tengődőknek. Fegyveres harcukat 1967-ben indították az indiai központi kormány ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik