Nagyvilág

Filmsztár lehet a vörös kémnőből

A „Salt” című új, kémekről szóló thriller főszereplője, Angelina Jolie az orosz-amerikai ügynökbotrány vörös hajú kémnőjével, Anna Chapmannel szeretne megjelenni a film moszkvai premierjén. A forgalmazók szerint van esély rá, hogy Chapman, akit jelenleg éppen az orosz hatóságok hallgatnak ki 9 társával együtt, megjelenik a jövő heti bemutatón.

A színésznő többször is kérte a filmbemutató orosz szervezőit, hogy hívják meg a 007-es ügynök mintájára csak “90-60-90”-es ügynöknek becézett modell alkatú Anna Chapmant, aki a napokban tért vissza Oroszországba azt követően, hogy az amerikai hatóságok leleplezték a feltételezhetően 10 tagú orosz kémhálózatot – írja a Russian Times Online.

A kémnő letartóztatása óta sokan rendkívüli hasonlóságot vélnek felfedezni a film története és Anna Chapman élete között, amely „tele van szexi, mozivászonra kívánkozó kalanddal”.

A film moszkvai promóciójáért felelős munkatársak egyike, Igor Dubinin a LifeNews-nak nyilatkozva elmondta, hogy sajnos egyelőre fogalmuk sincs, hogy hol tartózkodik most Chapman és hogyan vehetnék fel vele a kapcsolatot. Személyre szóló meghívót küldtünk Anna Chapman egykori moszkvai címére és most mindannyian reménykedünk – mondta a film helyi forgalmazójának egyik illetékese a New York Post-nak. Angelina Jolie ragaszkodik hozzá, hogy az orosz kémnő jelen legyen a jövő heti megnyitón – tette hozzá.

A főszerepet eredetileg Tom Cruise-ra írták, később azonban inkább Jolie –ra esett Philip Noyce rendező választása. A történet szerint egy Evelyn Salt fedőnevű CIA-ügynököt azzal vádolnak meg, hogy Oroszországnak kémkedik. A főhősnőnek extrém kalandok sorozatán kell keresztülmennie, hogy megvédje hírnevét.

A 35 éves színésznő, aki a szerep kedvéért elkezdett oroszul tanulni, szívesen beszélgetne Anna Chapmannal az igazi kémek életéről. Nem is sejtettem, hogy milyen elragadó az orosz nyelv – áradozott Jolie a The Sun-nak adott interjúban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik