Nagyvilág

Delfinekkel mutatkozott Castro

Ismét megjelent - az elmúlt napokban már negyedik alkalommal - a nyilvánosság előtt Fidel Castro. A volt kubai elnök ezúttal Havannában a nemzeti akváriumba látogatott el egy delfinshow-ra - adta hírül a Cubadebate hírportál.

“Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Parancsnok ellátogatott hozzánk. Bár mindig is nagy érdeklődéssel figyelte intézményünk fejlődését” – örvendezett Francisco Franquiz, az akvárium kommunikációs osztályának igazgató-helyettese.

A 49 évig hatalmon lévő exelnök néhány órát töltött az akváriumban, ahol többek között elbeszélgetett a dolgozókal, érdeklődött a létesítmény aktuális helyzetéről, és megnézte a delfinek tenger alatti mutatványát, amelyről azt mondta, soha nem látott még szebb előadást. “Ha valaki meg akar lepni valamivel egy általa különösen nagyra becsült személyt, akkor ez a delfinshow tökéletes e célra” – mondta el Fidel Castro.

Castro (balra) élvezte a show-t (forrás: cubadebate.cu)

Castro (balra) élvezte a show-t (forrás: cubadebate.cu)

A 83 éves volt elnök látogatása alatt olyan könnyed témákat is érintett, mint hogy fiatalkorában egy levegővétellel két percig bírta ki a víz alatt, de szót ejtett arról is, hogy a világ jelenleg két sorscsapás, a háború és a környezet tragédiájának árnyékában él.

A volt elnök akváriumi látogatásáról képsorokat mutattak az állami televízióban is, és a műsorvezető szerint Fidel Castro “életerejéről árulkodnak az elmúlt napok nyilvános szereplései”

Fidel Castro 2006-ban betegedett meg, és azóta távol maradt a közélettől. Négy év után július elején azonban az egykori diktátor visszatért a nyilvánosság elé: először a nemzeti tudományos kutatóközpontban (CNIC) jelent meg, majd pár nappal később az állami televízióban vállalt szereplést. Az exelnök legutóbb – július 12-én – a kubai világgazdasági kutatóközpontba is ellátogatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik