Nagyvilág

Ötvenen eltűntek egy kínai földcsuszamlásban

Három ember életét vesztette, és legalább ötvenen eltűntek heves esőzések következtében történt földcsuszamlásban Kína délnyugati Jünnan (Yunnan) tartományában - jelentette kedden a Hszinhua hírügynökség.

A tragédia Hsziaho (Xiaho) városában történt kedd reggel. A város egy hegyekkel körülvett völgyben fekszik. Az áldozatokat saját házaikban temette maga alá a hegyoldalból lezúduló földtömeg. A fölcsuszamlásban legalább 11-en megsérültek.

A város egy hegyekkel körülvett völgyben fekszik. Az áldozatokat saját házaikban temette maga alá a hegyoldalból lezúduló földtömeg. A tartományi vezetés sátrakat, takarókat és ruhát küldött a helyszínre, továbbá egy mentőcsapat is útnak indult.

A kelet-kínai Anhuj (Anhui) tartományban egy 200 méter hosszan megrepedt gátnál próbálják elapasztani a vízszivárgást, de jelentések szerint a háromszáz rendőr és a homokzsákok nem bírnak a nyomással, az esővel. Eddig már több teherautót, markolót toltak a Tasa (Dasha) folyóba, hogy lassítsák annak sodrását. Szakértők, katonatisztek és mérnökök a gát esetleges berobbantását fontolgatják – közölte kedden a munkálatokat irányító parancsnok.

Az időjárás-előrejelzés szerint a következő három napban további esőzések, áradások lesznek Közép- és Dél-Kínában, valamint keleten, a Jangce folyó mentén, de az északi országrészben élők is csapadékos időre számíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik